LA GESTIÓ DE GARCÍA CONVERTEIX LA POLICIA EN UN POLVORÍ

LA GESTIÓ DE GARCÍA CONVERTEIX LA POLICIA EN UN POLVORÍ

480
0
COMPARTIR

(Garcia i el sotsinspector Marchal en una roda de premsa. Foto: Larepublicacheca.com)

Quan José García va arribar a la policia, el cos viva una situació de calma tensa entre les diverses faccions que l’integren. La exregidora del PSC, Olga González havia sabut torejar un col•lectiu que sempre ha estat dels més complicats de  l’Ajuntament. Les concessions sobre el quadrant, aprovades pels llavors quatre regidors de PSC i ERC,  a pocs mesos de les eleccions, van ser excessives segons els comandaments, atès que a la llarga posaven en dificultat poder cobrir tots els serveis a no ser que s’ampliés la plantilla, o bé, s’autoritzessin un gran número d’hores extres. 

Amb el nou pacte, els partits que havien donat per bo el quadrant, van entrar amb la voluntat de canviar i deixar en no-res les prebendes atorgades i decapitar el cos, cessant a l’inspector Josep Gili, en aquell moment molt desacreditat per la seva vinculació amb l’exalcalde Masagué. Així es va fer, prometent una negociació ràpida d’un nou conveni laboral que havia de millorar, entre d’altres, la retribució dels agents que és bastant menys del que es cobren en altres policies.

El que havia de ser unes actuacions encaminades a regenerar el cos, han acabat sent el començament d’una sèrie de desencontres que s’han anat complicant per la poca cintura negociadora de García, primer, i de l’Alcalde, després, i la bel•ligerància dels sindicats que no s’han torçat a la voluntat política.

Agreujant més la situació, s’han iniciat una sèrie d’expedients disciplinaris contra diferents agents i s’ha permès que la convivència interna s’hagi anat deteriorant fins a extrems insospitats, on uns i altres fan cops de força.

A resultes de tot, el malestar que es viu al cos ha generat que bona part de la plantilla vulgui marxar a altres policies a través de comissions de servei.

En aquest moment, ja han marxat tres agents a Tarragona, i deu més han demanat marxar. És un èxode que no s’havia vist mai, atès que significa que la plantilla perd gairebé un 40 % dels efectius, doncs, s’hi sumen la jubilació de dos agents i la marxa d’un interí que ha aprovat les oposicions de Mossos d’Esquadra.

El gran problema és que amb aquesta fuga, perilla que es pugui assegurar el funcionament correcte del cos, per la qual cosa es pretén que els Mossos assumeixin part de les funcions que ara es porten a terme des de la Policia Local. Un fet que és poc probable. 

Patata calenta

La clau ara està en saber quina serà la determinació final de l’Alcalde, que es va comprometre a autoritzar totes les comissions de servei demanades, però, que davant de l’allau de peticions, s’ha trobat amb una “patata calenta” que no s’esperava. O traeix la seva paraula o precariaritza el cos. De moment, de les deu; és ja segur que tres no s’acceptaran perquè es van sol•licitar fora del termini atorgat per les parts. Ara la batalla està que fa amb els set agents que sí tenien aprovada la comissió de serveis, però, tot i que havien de marxar a començaments de maig, de moment se’ls hi ha donat allargues amb l’excusa que s’havia de celebrar una junta de seguretat, que havia de permetre de  conèixer la disposició dels Mossos.

Reunió amb l’oposició 

Davant els incompliments del govern, els representants sindicals de la policia local (CSIF i UGT) van mantenir una reunió amb els partits assistents de l’oposició, que fins ara havien quedat al marge per decisió de l’equip de govern. Hi van assistir  Cs, PP i Avui Democràcia i va quedar patent la manca d’entesa entre sindicats i equip de govern.

Per aquest motiu i tal com es va acordar entre els representants sindicals Cs, PP i Avui Democràcia, han fet la petició formal d’una una reunió entre els representants dels sindicats de la policia local i tots els partits polítics amb representació en el plenari municipal.

Seguretat en prerill

Segons els partits, el  motiu per fer aquesta petició és la voluntat d’encarrilar i desencallar la situació generada. Les posicions irreconciliables no es poden permetre ja que perjudiquen seriosament i poden arribar a posar en perill la seguretat dels vilatans i vilatanes de Torredembarra. I és que a ningú se li escapa que el país es troba en un nivell 4 d’alerta terrorista(alt) i s’està a les portes d’un esdeveniment potencial de ser atacat com són els Jocs del Mediterrani.

Hom destaca el galdós paper que ha portat a terme el regidor de governació, José Garcia. 

S’està depurant la policia? 

La relació del cos i l’equip de govern s’ha vist compromesa en diferents ocasions.  No fa massa l’alcalde va ser portat a Fiscalia per donar una ordre il•legal a uns agents. Ara bé, quan es va enxampar conduint beguda a la regidora Clara Solivellas, Lluís Suñé va assegurar que el cos patia una malaltia interna i va reclamar que s’havia de fer una depuració del cos. 

La pregunta és: s’està davant d’això?

El que és segur és que el cos passarà de 29 a 19 agents en qüestió de setmanes.

SENSE COMENTARIS